seniorentennis Laatjes Kaai

10 mei 2020


Beste leden

Allereerst hopen we dat het goed gaat met jullie en dat iedereen, ook in je omgeving, gezond is. Gelukkig heeft het kabinet afgelopen week besloten tot het verminderen van een aantal maatregelen i.v.m. het coronavirus en mogen senioren vanaf komende maandag 11 mei weer tennissen. De jeugd was al begonnen vanaf 1 mei maar wel onder toezicht.

Maarrrr !!!! Bij tennis voor de senioren gelden wel een aantal richtlijnen en beperkingen. We vragen jullie daarom dit bericht zorgvuldig te lezen. De belangrijkste punten zijn:

• Houdt 1,5 m afstand, was je handen goed voor en na het tennissen en blijf bij gezondheidsklachten  thuis
• Het clubhuis, de kleedruimten, het terras en de bar zijn dicht, omkleden en douchen doe je thuis.
• Kom op tijd naar het park, dus niet te laat en niet te vroeg en ga na het tennissen direct weer naar huis
• Kom zoveel als mogelijk op de fiets
• Alleen tennissers komen naar het park, dus geen toeschouwers.
• Tennissen kan alleen gedurende een vooraf afgesproken tijdsduur, zie bij vrij spelen senioren
• Er mag per baan alleen enkelspel gespeeld worden. Dubbelen mag maar je tennismaatje moet dan wel
  onder het zelfde dak wonen als jou. Dit geldt ook voor de tegenstanders. Zoniet: Enkelspel.

Verder heeft de KNLTB gisteren het sportprotocol voor tennis uitgebracht. Meer lees je hierover op https://corona.knltb.nl/knltb-corona-toolbox/verenigingen/aanvullende-richtlijnen-tennis-padel/

Vrij spelen senioren Het is de verplichting om voor vrij spelen een baan te reserveren. Dit kan d.m.v het installeren van de KNLTB club app (via app-store). In deze e-mail een bijlage met handout hoe dit te doen. We kunnen als club dan tijdsblokken gaan inzetten zodat het niet tegelijk erg druk wordt op het complex. Lukt het u als een echte digibeet echter niet om de app te installeren- te gebruiken stuur dan een email naar [email protected]  Geeft datum , tijd en wie er gaat tennissen aan. Wij zetten dit in het systeem zodat andere kunnen zien dat er een tijd bezet is gezet. Wees wel solidair en reserveer schappelijke tijdsblokken. (bv max 1 of 1,5 hr)  

Tennislessen Ook de tennislessen zullen binnenkort weer starten. Iedereen die zich hiervoor heeft aangemeld, heeft mogelijk al bericht ontvangen van Mark over de indeling en tijdstip van de lessen. Tijden krijgt het bestuur nog te horen van Mark. Deze lestijden worden geblokt in het reserveringsprogramma.

Toernooien en competitie Het spelen van officiële wedstrijden is voorlopig niet toegestaan. Zodra hierover meer nieuws is, komen we met informatie.

Ook wij als club Laatjes Kaai dienen ons nog steeds te houden aan de richtlijnen RIVM- gemeente- KNLTB -NOC-NSF. Respecteer dit besluit en spreek mensen erop aan indien deze zich niet houden aan de regels. Laten we a.u.b. met zijn allen ons gezonde verstand blijven gebruiken hoe vervelend het soms ook is. Handhavers vanuit de overheid voeren controles uit en de boetes die hierop staan zijn schrikbarend hoog. Het park wordt zonder pardon weer gesloten, je dupeert een ander maar ook de club ermee. Boetes voor het niet naleven van de coronamaatregelen bedragen €390,- per persoon en ook de bijkomende boete voor de vereniging ad € 4.000 zullen de overtreders moeten voldoen. In geval van overtreding en de club wordt hier de dupe van zullen we boetes gaan verhalen op de overtreder(s).

Mocht het bovenstaande vragen oproepen, dan kun je uiteraard contact opnemen met iemand uit het bestuur of een bericht sturen naar [email protected]

Wij wensen we jullie veel tennisplezier en blijf gezond!

Namens het bestuur.

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 10 438 4249

Clubhuis

Pastoriestraat 27
3195 HT Pernis